JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. MDH inviger industridrivet tekniknav

Eskilstuna får ett teknikcenter för studenter, forskare och näringslivet i regionen. Fokus är framtidens industriutveckling samt att lära av varandra.

På torsdag invigs det nya teknikcentret i Eskilstuna. Det är en satsning gjord av Mälardalen Industrial Technology Center (MITC), Volvo Construction Equipment, Volvo Group Trucks Operations, GKN Driveline, Hexagon, Alfa Laval, Robotdalen och Mälardalens högskola (MDH) .

Här vill initiativtagarna skapa en mötesplats där studenter, forskare och industri involveras i gemensamma projekt.

– Det nya teknikcentret möjliggör en mötesplats för snabbare kunskapsutbyte, där vi kan lära oss om de nya teknikerna, hitta nya samarbeten samt utbilda och attrahera nästa generations medarbetare, säger Anna Sannö, Research Strategy Manager på Volvo CE, i ett pressmeddelande.

– Vi tar med oss den forskning och utveckling vi gör tillsammans med MDH in i det nya teknikcentret så att kunskapen kan synliggöras för en bredare målgrupp, adderar hon.

MDH bedriver internationellt framgångsrik forskning inom energi och inbyggda system. Högskolan finns på båda sidor om Mälaren med campus i Eskilstuna och Västerås.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)